Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка от тялото

Ушите облекчават всякакви болки
Снимка: netinfo

Според китайската медицина в ухото са съсредоточени около 120 точки, чрез които може да се въздейства на различни части от организма. Така например долната му
месеста област отговаря за проблемите с главата, външната негова страна за кожата, цялата вътрешна повърхност на ушната мида за различните органи, а извивката над нея е свързана с гръбначния стълб.

Разбира се, подобен тип стимулиращи масажни интервенции е най-добре да се практикуват от обучен специалист, но все пак и вие може да изпробвате някои от тези техники.

* Ако страдате от сънливост и умора, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната по-дебела част на ухото.

* При зъбобол, стимулирайте предния участък от месестата повърхност на ухото, намираща се най-близо до лицето.

* Острата болка, в която и да е част на тялото се облекчава с вертикално притискане на ушните миди към главата.

* При заболявания на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната зона на ушните миди в техния централен отвор. Това трябва да става с помощта на показалците чрез кръгови движения (сутрин - по посока на часовниковата стрелка, а вечер - в обратната посока).

* Продължителното натоварване на очите се редуцира с периодично масажиране на централните точки от месестия участък на ухото.

* Ако краката ви отичат, масажирайте горната извивка на ушите, като по този начин ще активизирате кръвообращението в крайниците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти