Да подобрим мисловния си капацитет и паметта

Да подобрим мисловния си капацитет и паметта
Снимка: Thinkstock

Около 100 души над 50 години, които са били наблюдавани от учените от Университета в Айова, са показали признаци на подобрение на мисловния си капацитет и забавяне с години на намаляването на паметта, свързано с възрастта.

Това е последното от серия изследвания, резюмирано от БГНЕС, които имат за цел да се обясни защо остарявайки се губят тези основни функции на мозъка, свързани с паметта, вниманието, разбирането и разрешаване на проблеми.

При това изследване 681 души в добро здравословно състояние са били разпределени в четири групи.

Хората в едната е трябвало да решават обикновени кръстословици на компютъра, а останалите три - да играят игра, наречена "Road Tour".

Целта на играта е да се определи модела на кола, която е показана за кратко.

На всяко ниво скоростта, с която се сменя картинката, се увеличава, също както е увеличават и елементите за разсейване на екрана.

Каквато и да е бързината отначало според преподавателя по социална хигиена в университета в Айова и основен автор на изследването Фредерик Волински, упражняването може да увеличи капацитета на играча с до 70%.

Групите са били тествани в продължение на една година и тези, които са играели поне 10 часа са спечлили поне три години ментално здраве, твърди изследването.

Според Волински хората не само са спечелили допълнителни години с по-добър умствен капацитет, но са подобрили значително умствените си способности.

Хората, участвали в експеримента, които са играли на "Road Tour" са постигнали по-добри резултати по отношение на концентрация, бързина и способност да се минава от една задача към друга, от онези, които са решавали кръстословици. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти