Да поговорим за белия чай

Чаша бял чай на ден ще ни дари със сияйна кожа
Снимка: Thinkstock

Не ни допадна идеята да разкрием качествата само на белия чай в този материал, затова компания ще му прави още чаят от рози и този от хамамелис, като листата на последното растение са били използвани от индианците за лечение на редица инфекции и рани, пише zdrava.bg.

Научни доказателства
Скорошно изследване на екип от учени в университета "Кингстън" ("Kingston University") в Лондон доказало, че именно екстрактите от бял чай, хамамелис и роза най-бързо повлияват някои ракови заболявания и ефективно се борят със стареенето на кожата.

Окуражени от първоначалните положителни резултати, експертите добавили в различни концентрации бял чай на прах, изсушен хамамелис и розов екстракт към човешки кожни клетки. Като най-голям орган в тялото, кожата ни осигурява бариера от ултравиолетовите лъчения, химикалите, микробите и физическите замърсители.

Оказало се, че белият чай, хамамелисът и розата съдържат съставки, които ефективно овладяват възпаленията и преждевременното стареене на кожата.

Народната медицина не мълчи
От трите растения най-мощно действие има белият чай, чиито най-многобройни плантации се намират в Китай и Индия. Изпиването на обикновена чаша бял чай може да ни помогне да понижим риска от ракови образувания, ревматоиден артрит, а също и да забавим появяването на бръчки.

В продължение на хиляди години хората са използвали под формата на лекарства естествено съществуващи в природата вещества, за да се опитат – а често и са успявали – да излекуват десетки болести и да съхранят по-дълго младостта си.

Последните проучвания красноречиво говорят, че наистина може би точно в натуралните суровини все по-често се крие надеждата за нови видове лечение.

Освен това данните на британските учени са разкрили, че комбинацията от белия чай, хамамелиса и екстракта от роза още по-мощно се справя с поддържането на кожата в здрав и гладък вид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти