Кой причинява най-много стрес

Семейни войни
Снимка: Thinkstock

46% от майките в САЩ са стресирани повече от съпрузите, отколкото от децата си, показва ново допитване, в което участвали над 7000 жени.

Изследването, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС", установило, че заради различните родителски възгледи, липсата на помощ за домакинските задължения и типичното напрежение, свързано с брака, много майки смятат, че съпругът им е просто още едно дете, за което трябва да се грижат. Средностатистическата майка отвъд Океана оценява цялостния си стрес с 8,5 от 10.

Три четвърти от анкетираните жени заявили, че вършат по-голямата част от ежедневните задачи, свързани с родителството, и домакинските задължения. 20 на сто признават, че липсата на помощ от половинката за поддържането на къщата е основният им източник на стрес.

Но според фамилната терапевтка Хал Рункел от Атланта, щата Джорджия, бракът е проблемът, а не родителството. "Майките постоянно търсят подкрепа от съпруга си, а когато той не я осигурява, започват караниците", допълва тя.

Все пак липсата на партньор не облекчава всекидневните тревоги на майките, тъй като според изследването самотните майки са най-стресирани.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти