Не яжте за двама, когато очаквате дете

Не яжте за двама, когато очаквате дете
Снимка: Thinkstock

Бременните с наднормено тегло или затлъстелите, които вярват, че "се хранят за двама", са по-склонни да напълнеят.

Това показва ново проучване.

Учените предупреждават, че голямото напълняване по време на бременност може да доведе до трайни проблеми с теглото, както и преждевременно раждане.

Специалистите препоръчват консултации за границите на напълняване преди и след забременяване.

"Жените, които внимателно следят темпото, с което напълняват, могат да предотвратят бъдещи усложнения", казва ръководителят на изследването Синтия Чуанг.

В изследването са участвали 29 затлъстели жени или такива с наднормено тегло, които наскоро са родили.

Жените е трябвало да отговарят на въпроси за диетата си, дали са имали сутрешно гадене и кога са правили физически упражнения по време на бременност.

Според експертите, жените с нормално тегло е обичайно да качат между 11 и 16 килограма по време на бременност. Затлъстелите трябва да наддадат само със 7 до 11 килограма.

Жените, които са натрупали повече от границата на нормалното килограми, смятат, че "се хранят за двама". Тези жени правят по-малко физически упражнения от обикновеното по време на бременност, с което изгарят по-малко калории и трупат килограми.

Дамите, напълнели в границите, обикновено следват план за хранене и внимават в избора си на храна. При тях няма повишение на количеството калории, което приемат всеки ден в сравнение с периода преди бременността.

Половината от жените са следили темповете на напълняване, но нито една от затлъстелите дами не е правила препоръчителните 150 минути умерено интензивни физически упражнения за една седмица.

Дамите с нормално тегло трябва да приемат само 300 допълнителни калории дневно по време на бременността, показва американско изследване.

Жените с наднормено тегло или затлъстяване трябва да поглъщат дори по-малко калории.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти