Приятелите ни карат да пълнеем?

Не бях се замисляла по този въпрос
Снимка: netinfo

Според американския психолог Гаван Фицсимънс, който е професор в Duke University, щата Северна Каролина, една от основните причина за нашето напълняване се дължи на приятелите ни, с които се храним. А ето и няколко факта, подкрепящи неговите твърдения.

* Проучване на университета в Британска Колумбия разкрива, че хората ядат един и половина пъти повече количество храна в компанията на слаби познати, отколкото ако се хранят на една маса със затлъстели хора.

* Университетът в Онтарио е провел анкета, която показва, че жените консумират със 100 калории по-малко, ако похапват с мъже вместо в изцяло дамско обкръжение.

* Преподаватели от университета в Киото са на мнение, че по-големите оптимисти ни насърчават да си хапваме по-смело, което може да се отрази ободряващо на веселото ни настроение, но не и на изваяния силует.

* Омъжените жени са склонни към напълняване близо два пъти повече в сравнение с представителките на нежния пол, които все още не са сключили брак, допълват експерти от университета Chapel Hill, намиращ се в Северна Каролина.

* Лекари от медицинския департамент на Харвардския университет са установили, че шансовете ви да напълнеете се увеличават с 20%, ако имате много близък приятел, който е с наднормено тегло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти