Шоколадови банички с ягодови сърца

Шоколадови банички с ягодови сърца

Шоколадови банички с ягодови сърца
Снимка: Vkusnoteka.bg
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто
100 г натурален шоколад
4-5 бр. по-големи ягоди
1 яйце за намазване
кристална захар и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете дълга лента бутер тесто с дебелина 4 пръста. Прегънете я на две и маркирайте с нож къде да я отрежете на две, след това я разрежете на две еднакви парчета.

Вземете ягодка и отстранете внимателно зелените листа и дръжката. Нарежете я напречно на две и оформете всяка половина с нож като сърце.

Сложете едната половина сърце по средата на едното парче тесто и го очертайте с ножа. Отместете ягодката и извадете сърцето тесто. Трябва да остане дупка. 

Стопете шоколада на водна баня.

С помощта на лъжица намажете цялото парче тесто с шоколад, като внимавате да оставите ненамазан борд от 0,5 мм от всяка страна, за да не изтече.

Наложете отгоре другото парче с отрязаната сърце дупка, след това поставете и ягодката в дупката. С вилица натиснете всички краища на баничката, за да я затворите добре и за да ѝ придадете по-красив вид.

Прехвърлете я в тава, покрита с хартия за печене. По същия начин направете и останалите банички. Намажете ги с разбито яйце, поръсете с кристална захар и печете на предварително загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги, когато бухнат и добият карамелен цвят. По желание поръсете с пудра захар.

И една видео рецепта за солени банички:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти