Пълнени домати

Зеленчуково изкушение

пълнени домати
Снимка: iStock/Getty Images
3 от общо 2 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
4 големи добре узрели, но цели и твърди домати
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. настърган пармезан
6 с. л. пресен, ситно нарязан магданоз
3 с. л. пресни и ситно нарязани листа босилек
3 с. л. пресни, ситно нарязани листа риган
3 смачкани скилидки чесън
2 с. л. сухо бяло вино
5 с. л. студено пресован зехтин
3/4 ч. л. сол
прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 180 градуса. Отрязват се капачета от доматите.

След това с малка лъжичка се издълбава вътрешността им, но без да се нарушава обвивката. Ако е необходимо, могат да се оставят за 30 минути да се поизцедят.

Смесват се всички останали продукти и с тях се напълват доматите. Старайте се да сложите повече плънка, която да образува връхче.

Поставят се в намаслена тава или постлана с хартия за печене. Доматите се пекат 20-30 минути или докато пълнежът стане златист.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти