Още една рецепта за хумус

Веганско и засищащо

Още една рецепта за хумус
Снимка: Vkusnoteka.bg
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 голяма ч.ч. нахут (или консерва)
3 стръка пресен лук (само бялата част)
3 скелидки чесън
3 с.л. лимонов сок
50 гр. сусамов тахан
5-6 с.л. зехтин
1 1/2 ч.л. кимион
черен пипер, сол
червен пипер и зехтин за поръсване

Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за едно денонощие във вода. На другия ден го сварете в тенджера под налягане в рамките на 1,5 часа. След като се охлади го обелете, защото има дебела люспа. За ваше улеснение можете да ползвате консервиран, почистен нахут. 

Отцедете го и го изсипете в блендера, заедно със зехтина, лука и кимиона. Пасирайте. Добавете лимоновия сок, солта, чесъна и тахана и отново пасирайте. Ако консистенцията е много гъста, можете да добавите малко от водата от варенето на нахута или топла вода.

Сервирайте в плитка чиния. Полейте със струйка зехтин и поръсете с червен пипер. Поднесете с топъл пресен хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти