Бишкоти с бадеми и без глутен

Подходящи за вегани

Бишкоти с бадеми и без глутен
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти: (за 12-14 броя):

60 г оризово брашно
40 г бадемово брашно
1 с.л. царевично брашно
1 яйце (по-голямо)
70 г кафява захар
3/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. бурбонска ванилия
1 ч.л. олио от гроздови семки
5 капки етерично масло от портокал
щипка сода бикарбонат
щипка сол

За гарниране
30 г бадеми

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160 градуса с обдухване. Смесете брашната, бакпулвера, ванилията, содата и солта. Разбъркайте много добре. Разбийте яйцето със захарта, докато яйцето побелее и захарта се разтопи. Дори и да останат малки кристалчета, не е проблем. Разтворете портокаловото масло в мазнината и го прибавете към разбитите вече яйца. Разбъркайте за кратко.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес. С помощта на лъжица, разбъркайте добре. Накрая добавете бадемите и разбъркайте, за да се смесят с останалите съставки. Готовото тесто трябва да е лепкаво.

Застелете плитка тава с хартия за печене. С лъжица, прехвърлете тестото в тавата и с влажни ръце оформете тънък и дълъг фитил, с диаметър около 3-4 см. Изпечете го за около 10-15 минути. Ако забодете клечка за зъби в средата, тя трябва да излезе суха. Оставете го да се охлади за 15-20 минути. Нарежете го на филийки с дебелина около 1,5 см.

Режете диагонално и много внимателно, защото заради липсата на глутен кантучините са много крехки. Възможно е някои от тях да се натрошат леко по краищата.

Подредете резенчетата обратно в тавата и ги запечете за около 10 минути на 140 градуса. След това ги обърнете и отново запечете за 10 минути.Извадете ги от фурната, оставете ги да се охладят и ги приберете в подходящ съд с похлупак. Бишкотите могат да издържат около 7-10 дни. Поднасят се с чаша чай, кафе или топло мляко по ваш изборsmiley

Допълнителни насоки:

*Заменете етеричното масло от портокал с настъргана кора от портокал. 
*Използвайте бадемово брашно вместо оризово такова.
*Гарнирайте бишкотите с ядки, сушени плодове или шоколад. Добавете по ваш вкус – орехи, лешници, шам фъстък, стафиди, череши, червени боровинки, кайсии
*Разделете готовата смес на две части и гарнирайте всяка с различни добавки, за да получите едновременно два вида бишкоти.

Къде да намерите:
*Бадемово брашно - в магазините за здравословни и био храни, както и в някои от големите хипер маркети. 200г - 2,55 лв
*Оризово брашно - в магазините за здравословни и био храни, както и в някои от големите хипер маркети. 500г - 1,80 - 2 лв
*Етерично масло от портокал - в магазините за здравословни и био храни или поръчайте онлайн. 10 мл - 10 лв. Може да се използва много дълго време. 
*Бурбонска ванилия на прах - в магазините за здравословни и био храни, както и в някои от големите хипер маркети.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти