Сос "Песто"

Да си го приготвим у дома

Вълшебната добавка
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
2 големи връзки босилек
200 г сирене "Пекорино" (или друго козе сирене)
50-60 г сирене "Пармезан"
100 г кедрови ядки (може и орехи)
3 скилидки чесън
250 мл зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Запечете кедровите ядки в тиган без мазнина, докато започнат да ухаят. Измийте босилека и го подсушете. Обелете чесъна.

Пюрирайте с блендер или хаванче съставките (в зависимост от това дали искате да се усещат ядките или да са напълно смлени до хомогенност) и добавете след това на тънка струйка зехтина при непрекъснато пюриране.

Овкусете соса със сол и го съхранявайте в хладилник. Този класически италиански сос е подходящ за паста, салати или като подправка за препечен хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти