Табуле

За обяд или вечеря

Табуле
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Вероятно някои хора няма да оценят подобаващо тази емблематична за Близкия Изток салата, и то само заради високото съдържание на магданоз. За сметка на това любителите на свежата подправка ще намерят едно от най-добрите й кулинарни приложения.

Необходими продукти за 4 порции:

5-6 връзки магданоз
1 връзка репички
1 връзка зелен лук
1 краставица
1-2 с. л. булгур
сокът на 3 лимона
1 голяма салата
1 домат
зехтин

Начин на приготвяне:
1.Булгурът, ако е български, се залива с вряща вода и се оставя да кисне 30-40 мин. Ако е арабски, се накисва в гореща вода само за 20 мин., тъй като за този булгур житото е сварено предварително, а после изсушено и натрошено.

2.Магданозът се почиства от дръжките и се нарязва на ситно в купа. Прибавят се доматът, репичките, краставицата и сърцевината на салатата, нарязани на малки кубчета или на ситно.

3.Слагат се ситно нарязаният зелен лук и прясно изцеденият лимонов сок, а след това и булгурът. Посолява се, полива се със зехтин и всичко се разбърква много внимателно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти