Продукти:
 	300 мл вода
 	500 г брашно
 	1 чаена лъжичка сол
 	1 кубче мая за хляб
 	ситно нарязан пресен босилек и розмарин
 	1 супена лъжица фино натрошен пармезан
 	2 супени лъжици зехтин
 	200 г кисело мляко
 	едра морска сол за поръсване
 	
 	Приготвяне:
 	Киселото мляко се разбива, за да може всички бучки в него да се стопят, прибавяме водата и солта, след което го затопляме до стайна температура, бъркайки кубчето мая, докато напълно се разтвори в него.
 	
 	3/4 от брашното се слага в купа, а по средата оформяме гнездо и там изсипваме сместа с маята. Разбъркваме я до получаване на лепкаво тесто. Същото покриваме с чиста кърпа и оставяме да престои на топло за около 30 минути. Мине ли половин час, включваме в състава зехтина, босилека, розмарина и пармезана.
 	
 	После идва и силовата част с месенето му върху предварително набрашнена повърхност до получаване на мека и пухкава консистенция. При нужда добавете още брашно.
 	
 	В последната част оформяме тестото и го слагаме в намазнена форма за печене или тавичка. Остана да поръсим суровия хляб с морска сол и отново да го оставим настрана, за да удвои обема си. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.
                                
                                    
                                                                    
                            
                            
                            
                        
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
    
    
    
    
    
    
            
                                
                            
                                
                            
                                
                            
            
                                
                            
            
                                
                            
                                
                            
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                            
                                
                            
                
                
                
                
                
                    
                    
                    
                    
                                
                                    
                                                                    
                                
                                                            
                                
                                                                    
                                
                                                                    
                                
                                    
                                                            