Ризото с риба с вариация от сушени плодове и ядки

Готово за 20 минути

Ризото с риба с вариация от сушени плодове и ядки
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

1 глава лук
50 г ядки (лешници, бадеми, кедрови ядки и др.)
50 г сушени плодове (сини сливи, кайсии, стафиди и др.)
50 г краве масло
100 г ориз
2 стръка див лук
20 мл бяло вино
500 г филе от треска
3–4 листа прясна мента и пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва на ситно и заедно с ядките и сушените плодове се сотира в маслото.

2. Добавят се оризът и накълцаният див лук.

3. Сместа се гаси с виното и се задушава. Ако е необходимо, се сипва и малко вода.

4. Рибното филе се овкусява със сол и пипер и се пече в тиган с незалепващо покритие с малко или без мазнина (по желание).

5. Ястието се сервира, украсено с листата мента, поръсено с наситнен див лук.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти