Кюфтенца в доматен сос

По-апетитно не може и да бъде

Кюфтенца в доматен сос
Снимка: netinfo
3.6 от общо 5 гласа

Необходими продукти (за 2 порции):
200 г кайма
600 г домати от консерва
3 супени лъжици булгур
1 стрък праз
2 глави лук
6-7 скилидки чесън
2 броя дафинов лист
3-4 супени лъжици зехтин или разтопено масло
черен пипер
щипка захар
сол
чубрица
кимион

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и праза на едри парчета. В подходяща тенджера загряваме мазнината и задушаваме за няколко минути лука, праза и чесъна. След това прибавяме консервата домати, дафиновия лист, щипка захар и изчакваме соса да заври. Ако доматите са цели или небелени, махаме люспите и ги нарязваме на парчета.

През това време овкусяваме каймата с подправките (черен пипер, чубрица, кимион и сол, ако е необходимо), добавяме почистения и измит булгур, омесваме я и оформяме малки кюфтета (малко по-големи от топка за тенис на маса). Получават се около 10-12 кюфтета с този размер. Ако не разполагаме с булгур, може да го заместим с ориз. Овалваме кюфтенцата в брашно.

Когато доматите заврат, прибавяме кюфтетата към тях. Готвим до готовност на каймата. Сосът трябва да поизври и да стане гъст.

* Добре е да използваме малка тенджера, за да може сосът да покрие кюфтетата. Ако не разполагаме с подобна, може да добавим вода, която да ги покрие. След това, ако сосът ни изглежда много рядък, го сгъстяваме с малко брашно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти