Тирамису

Един обичан десерт

Тирамису
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

150 г бишкоти
4 яйца
100 г маскарпоне
80 г пудра захар
80 мл сладкарска сметана
3 дълги кафета
20 мл амарето
4 ягоди
20 г какао

Начин на приготвяне:

1. Белтъците се отделят от жълтъците. Към жълтъците се добавя пудрата захар при непрекъснато бъркане и след минута се слага сиренето.

2. В отделни купи се разбиват белтъците и сметаната на сняг. След това се прибавят към маскарпонето и жълтъците и се разбърква.

3. Към сварените кафета се сипва амаретото и в тази смес от двете страни се потапят бишкотите.

4. В чиния се слага ред от бишкотите, върху тях се нанася от крема с „Маскарпоне” и отгоре се подреждат отново напоени бишкоти. Поръсва се с какаото и се декорира с ягода. За оптимален резултат е желателно да престои 1 денонощие в хладилник. 

Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти