Шоколадов сладкиш с цвекло

Фантастичен е!

Шоколадов сладкиш с цвекло
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за блата:
250 г почистено цвекло
250 г черен шоколад
3 яйца
200 г захар
100 мл олио
100 г бяло брашно
50 г смлени бадеми
1,5 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
щипка морска сол

За глазурата:
200 г меко краве масло
пудра захар на вкус
2-3 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици сухо мляко

Начин на приготвяне:
Застиламе разглобяема тава за торта с хартия за печене и я намазваме леко с олио. В кухненски робот смиламе цвеклото или го настъргваме на най-ситното ренде. Разтопяваме шоколада на водна баня или в микровълнова фурна.

В голяма купа разбиваме за три минути с миксер на висока степен яйцата, захарта и олиото, докато захарта се разтвори и сместа стане светла и хомогенна. Прибавяме ваниловия екстракт, пресятото с бакпулвера брашно, солта и бадемите. Разбъркваме добре с шпатула или голяма лъжица. Накрая добавяме и смляното цвекло плюс леко охладения шоколад.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в подготвената форма. Изпичаме сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60-70 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе почти суха.

Ако забележим, че горната част е достатъчно изпечена, я покриваме с парче алуминиево фолио до края на печенето. Оставяме десерта за няколко минути да изстине във формата, а след това го преместваме върху метална решетка до пълното му охлаждане.

За глазурата смесваме всички съставки и ги разбиваме с миксер отначало на ниска, а след това на най-високата степен, докато маслото побелее. Разпределяме равномерно глазурата върху напълно охладения сладкиш.

Този кекс е с изключително наситен шоколадов вкус, а плътността му се придава от цвеклото. Ронлив е, затова е добре да го режем с остър нож.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти