Пирог с плодове

По стара градска рецепта

Пирог с плодове
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
3 яйца
400 г кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 пакетче бакпулвер
1 чаена чаша олио или масло
около 700 г брашно
кората на един лимон
2 капсули ванилия
1 и 1/2 чаена чаша замразени или пресни боровинки
1 чаена чаша ягоди
1 чаена чаша едро смлени орехи

Начин на приготвяне:
Нарежете ягодите на парченца и ги поръсете с малко захар. Оставете ги да се изцеждат, докато приготвяте тестото. За него пресейте брашното в купа. В друг съд разбийте яйцата и захарта. Добавете маслото и киселото мляко. Разбийте и прибавете есенциите ванилия и лимоновата кора.

След това като бъркайте сместа на ръка или с най-ниската степен на миксера и постепенно изсипвайте брашното. Замесете гладко тесто и го оставете за 20 минути в хладилника. През това време загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете тава, постлана с хартия за печене. Разделете тестото на 2 части, като втората е доста по-малка от първата. Разточете голямата част от тестото с размерите на тавата, в която ще печете, така че тестото леко да излиза от очертанията на тавата. Сложете плънката заедно с половината от орехите и всички ягоди и боровинки (тук можете да използвате и сладко от тези плодове).

Приберете краищата на тестото върху плънката и настържете отгоре остатъка от тестото. Ако стърженето не се получава, можете да разточите тестото на втора кора върху плънката и да изрежете в него малки дупки или прорези, за да излиза парата при печене. Можете да оформите втория слой на тестото и на ленти като за пай.

Отгоре поръсете пирога с остатъка от орехите и малко захар. Печете около 20 минути или докато клечката за зъби излезе суха от тестото, а отгоре се получи хрупкава зачервена коричка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти