Неделно тирамису

Нека се поглезим

Неделно тирамису
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Неделя е ден за почивка, но все пак може да се завъртите в кухнята и да направите едно чудесно тирамису. Ето и рецептата.

Необходими продукти:
400 г бишкоти
500 г крема сирене
5 жълтъка
3 белтъка, разбити на сняг
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова или лимонова кора
2 с.л. вино или ликьор, ром или друг алкохол по избор
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад

Начин на приготвяне:
Разбийте в купа сиренето до пухкав крем, като постепенно добавяте ванилията и малко настъргана портокалова (или лимонова) кора. Разбийте жълтъците заедно със захарта до пухкава смес. Внимателно ги добавете към сиренето, като разбърквате.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа се разбърква. Покривате съда и го оставете в хладилника да се поохлади.

Смесете кафето с виното или ликьора. В тавичка наредете пласт бишкоти, които предварително сте натопили в кафето, след което намажете с крем, посипете отгоре с какао на прах. Наредете отново пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите.

Най-горният слой е от крем. Покрийте с домакинско фолио и поставете в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране поръсете с какао на прах и настърган шоколад.

*Забележка – яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти