Бонбонени фантазии

"Другите" бонбони

Бонбонени фантазии
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Нещо в мисълта за бонбони и шоколад неизменно докосва едва тънка струна дълбоко в нас. И тя започва да трепти. Мисълта за сладкото изкушение замайва съзнанието, плъзга се бавно, сластно – като гъсто и течно кадифе, полепва по сетивата, събужда копнежи и желания, мами и изкушава, за да се стопи в завладяващи фантазии за вкусове и аромати… Има нещо сладостно покварено в бонбонените фантазии, нещо от мита за забранения плод, от табуираното удоволствие.

Сладкият бонбонен грях е от онези, които ни носят едновременно вълнуваща наслада и вледеняващ страх ("стоп! вредно е! ще напълнея! захар, калории...")

Трябва ли да допускаме подобни мисли да развалят прекрасното изживяване от сбъднати бонбонени фантазии? Твърдо НЕ!

И понеже действително бонбоните, които си купувате от магазина, съдържат захар, празни калории, химични овкусители и подобрители, т.е. с основание събуждат мислите-спирачки („стоп! вредно е!”), предлагаме ви алтернативни бонбони. Такива, които не само че не са вредни, а съдържат редица полезни вещества – нутриенти и ензими.

Насладете се на тази здравословна бонбонена алтернатива без терзания и угризения, но все пак със съзнанието, че е необходима умереност, защото в твърде големи дози и най-доброто лекарство се превръща в отрова.

Продукти:

1 част* бадеми, предварително накиснати за няколко часа във вода
2 части* обезкостени фурми
2 – 3 супени лъжици фъстъчено масло
3 – 4 супени лъжици сурово какао
допълнителни овкусители** (по желание)
кокосови стърготини за овалване

*Съотношението на бадемите към фурмите трябва да бъде 1:2. Например 1 чаша бадеми към 2 чаши фурми, 200 гр. бадеми към 400 гр. фурми и т.н.

**Допълнителното овкусяване е въпрос на вкус и фантазия – например листенца прясна мента за шоколодово-ментов вкус или 2-3 щипки лют червен пипер за парлив шоколадов вкус и т.н.

Приготвяне:
Накиснатите бадемите се отцеждат от водата и се смилат в кухненски робот. Добавят се фурмите, фъстъченото масло, какаото и допълнителните овкусители. Мели се до получаване на хомогенна, пластична маса.

От сместа се оформят топчета и се овалват в кокосови стърготини.

Готовите бонбони се съхраняват в хладилник.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти