Жан Пол Готие и с линия мебели

Юън Макгрегър, Даян Крюгер и Жан Пол Готие на тазгодишния кинофестивал в Кан, 16 май 2012 г.
Снимка: Getty/Guliver

60-годишният френски моделиер Жан Пол Готие е решил да се захване с дизайн на висок клас мебели и спално бельо. За целта той ще си сътрудничи с парижката фабрика за мебели и текстил "Lelievre".

"Ще се опитам да пренеса десените и материите на платовете от моите колекции с дрехи и върху бъдещата ми линия с мебелировки", допълва Готие.

Компанията "Lelievre" изработва мебели и аксесоари за дома за модни къщи като "Мисони", "Соня Рикиел" и "Кензо".

Преди броени седмици Жан Пол Готие бе избран за творчески директор на лимитирана серия бутилки на "Кока Кола лайт", а в същото амплоа вече са се изявявали Карл Лагерфелд, Роберто Кавали, покойният Джанфранко Фере и др.

"Беше много забавно да измисля дизайн на шише за газирана напитка, но смятам, че крайният резултат стана повече от впечатляващ", коментира Готие.

Френският авангардист постоянно се включва в различни инициативи, като през 2010 година той разработи линия провокативно дамско бельо заедно с италианския бранд "La Perla".

"Страстта към бельото е заложена в гените ми и не случайно почти винаги го използвам като елемент в моите колекции с дрехи", заяви тогава моделиерът.

Последната колекция висша мода на Жан Пол Готие може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти