Почистване на петна с натурални средства

Почистване на петна с натурални средства
Снимка: Thinkstock

От Realsimple.com дават няколко много интересни идеи за неочаквани натурални средства, с които можем да почистваме различни места и предмети в дома си.

Така например, обикновен купешки кетчуп ще помогне на металните и месингови съдови отново да блеснат. Нужно е само да сипете малко от него върху суха кърпа, с която да търкате съда, а след това да изплакнете с топла вода.

Овесената каша върши чудесна работа при зацапани ръце. Това ще ви го припомним отново на Великден, но ако до тогава се нацапате с боя за коса, къна, маркер или нещо подобно, което трудно се мие, трябва просто да разтъркате кожата на ръцете с овесена каша и малко вода.

Оризът ще помогне да измиете по-качествено ваза или друг подобен съд с тънко гърло. Пълните ¼ от съда с топла вода, слагате супена лъжица суров ориз, след което запушвате с ръка гърлото и разклащате добре.

С глицерин можете да почистите петна от восък върху твърда повърхност. Първо премахвате до колкото можете засъхналия восък, след това сипвате глицерин и с помощта на памучна кърпа търкате, докато не се отстрани напълно.

Сода бикарбонат и обикновена газирана вода в комбинация ще ви помогнат идеално да почистите банята и кухнята.

Царевичното нишесте помага за почистването на мазни петна от килим. Изсипва се върху зацапаното място, оставя се за 15-20 минути да престои, след това се разтърква леко и се премахва с прахосмукачка. За да даде ефект тази техника обаче, е нужно да приложите нишестето веднага след зацапването на килима.

Още съвети как да почистите качествено кухнята или банята ще откриете тук и тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти