За доброто трябва да се говори

За доброто трябва да се говори
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Доброто е тук. Случва се. Всеки ден, покрай нас, с нас, с познатите ни. Някой нещо измисля, някой нещо прави с любов, някой нещо твори, някой на някого помага.

Трябва да говорим за това. Длъжни сме, защото доброто е заразно когато се чуе за него. Също като злото.

Медиите не са единствения източник на информация. Не трябва да бъдат. Не можем да разчитаме само на тях да ни съобщават дали денят е бил добър или не. За тях винаги е лош, защото ние сме кръвожадни.

Но сме и добри, смели, щедри, благородни, благотворителни, помагащи. И трябва да говорим за това.

За да се знае, че доброто го има, че не е съвсем изчезнало, че винаги има надежда, че промяната зависи от нас самите и ние я правим.

Посетили сте хубав ресторант, някъде някой е бил любезен с вас, ваш приятел е започнал нов бизнес с цената на кредит и безсънни нощи?

Говорете за това!

Разкажете на всичките си приятели какво добро ви се е случило днес, какво добро сте видели от някого, какво добро сте сторили.

Това не е реклама, това не е хвалба. Това е изначалната ни нужда да пазим надеждата и да я подклаждаме с малките съчки на малките добрини.

Или пък на големите.

Ако сте дарили сума пари или сте изпратили дрехи, разкажете го. Не за да се похвалите, а защото може би някой до вас също иска да дари, но не знае как или къде. С вашия разказ ще му помогнете и той да дари, и той да направи добро.

Харесвате работата си? Говорете за това. Семейството ви е щастливо? Споделете го с приятелките си. Ще се зарадват и ще поискат да им се случи и на тях. 

Не се бойте от завист, тя заобикаля истинските хора.

Говорете на децата си когато са били добри, хвалете ги и доброто ще се повтори. Покажете на някого, че сте оценили добрината му и той ще продължи да бъде добър.

И разказвайте за всички добри инициативи, за които чувате.

Само така можем да сме сигурни, че доброто ще победи – като говорим за него.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти