Време ли е да се разделиш с най-добрата си приятелка?

Време ли е да се разделиш с най-добрата си приятелка?
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Човек не избира роднините си и е принуден да живее с тях доколкото може в мир и разбирателство.

На всичкото отгоре не можем и да се откажем официално от тях, колкото и понякога да ни се иска.

Приятелите обаче си избираме сами.

Обичаме ги, израстваме благодарение на тях и с тях, учим заедно, пътуваме, прекарваме най-хубавите си лета и най-тъжните си зими заедно и сякаш това ще продължи завинаги.

Завинаги обаче се оказва много по-кратко време, отколкото предполагахме в 9-ти клас и само десетина години по-късно ни се иска никога да не се бяхме срещали.

Свикнали сме да мислим, че любовта може и да трае три години, но приятелството е вечно.

Всъщност не е така.

Приятелството също има срок на годност и също като любовта има нужда от подхранване, за да расте или пък от логичен край, за да не се измъчват и двете страни.

Ако имате вътрешно усещане, че май нещо не е наред между вас и най-добрия ви приятел, но някак си не ви се иска да признаете, че отношенията ви са се изчерпали, ето няколко категорични знака, че е време всеки от вас да поеме по пътя си:

Само единият звъни

Има хора, които много искат да бъдат търсени и така да се чувстват обичани. Но взаимоотношенията са точно това – взаимни и интерес трябва да има и от двете страни.

Ако само вие търсите най-добрия си приятел, май само вие сте добър приятел...

Вече имате тайни

Искреността между двама души, особено когато са приятели, е от изключителна важност за добрите взаимоотношения.

Ако вече премълчавате разни неща от живота си или пък разбирате, че не знаете основни факти от живота на приятеля си в последно време, ясно е, че вече не сте един за друг.

Интересите ви вече са различни

Съвсем нормално е хората да се променят. Всъщност, най-голямата промяна в характера настъпва не в пубертета, както повечето хора си мислят, а между 20-та и 25-та година.

Съвсем в реда на нещата е онзи, с когото изкарахте училищните години, да се превърне в друг човек, различен от вас, с други интереси, цели и амбиции.

Ако единият все още иска да посреща утрото в бар, а на другия му трябват 9 часа сън, за да е работоспособен, ясно е, че не можете да споделяте забавната част от живота си.

Ако темите за разговор не са ви интересни, няма защо да си губите взаимно времето и да разчитате, че само общите спомени ще ви крепят занапред.

Между чука и наковалнята

Отношенията между двама души преминават през истинско изпитание, когато се появи третият. И четвъртият, т.е когато се появят съпрузите.

Можете да се харесате и да останете семейни приятели.

Но може двете семейства изобщо да не се спогаждат. Тогава ще трябва да направите избор.

Да продължите да се виждате поотделно, което с времето ще охлади отношенията ви или още сега да прекратите (елегантно, разбира се) отношенията си с някой, който да бъде част от миналото ви заради някого, с когото градите бъдеще.

Още по темата: 

Фейсбук приятели или фейсбук клюкари?

Колко приятели губим, когато се влюбим?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти