SOS Детски селища: Нека сбъднем детските мечти!

А вие като малки какви искахте да станете?
Снимка: SOS Детски селища

На 1-и март SOS Детски селища България стартира кампания под надслов "Да сбъднем детските мечти", целта на която е набиране на средства, които да се вложат в отглеждането, възпитанието и развитието на деца, лишени от родителска грижа, или в риск да загубят подкрепата на своите родители.

Според статистически данни на Държавната агенция за закрила на детето към декември 2011 г. над 5000 деца в България се нуждаят от подкрепа. За да се осигури тяхното бъдеще, за да могат да израснат в адекватна среда, близка до семейната, да се образоват и интегрират бързо и лесно в обществото, е нужен само миг, който ще осмисли детските мечти и ще ги превърне в реалност.

Всеки желаещ да се включи в мартенската кампания на SOS Детски селища България за набиране на средства, може да го направи, като посети Интернет адрес sosbg.org/donate и дари онлайн сума по избор с дебитна или кредитна карта чрез виртуалния POS терминал на сайта на организацията. Дарение може да се направи и чрез Epay, PayPal или банков превод.

Дарение от 20 лв. осигурява прехраната за един ден на семейство, състоящо се от 5 деца.

"Отдели миг, за да помогнеш", дари на sosbg.org/donate!

Вече 21 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Киндердорф Интернационал, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни се грижи за над 73 000 деца цял свят.

Организацията е приела за свое мото крилатата фраза на своя основоположник Херман Гмайнер: "Да се направи добро е лесно, когато мнозина помагат".

В България Сдружението полага грижи за над 732 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, В. Търново и Радомир.

В България има: 

* Две SOS детски селища в Трявна и Дрен и четири SOS младежки домове в София и Велико Търново, които предоставят семеен тип грижа за над 246 деца

* Програма "Начало на самостоятелен живот", която до момента е оказала и оказва подкрепа на 89 младежи в първите години след напускане на грижата извън семейството

* Четири Центъра за семейно консултиране и подкрепа в София, Велико Търново, Габрово и Радомир за общо 732 деца и семейства в риск.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти