Правилното ръкостискане

Правилното ръкостискане
Снимка: Thinkstock

Ръкостискането е особено важно.

То разкрива на околните голяма част от характера ви. Ако работите в бизнес средите, то доброто ръкостискане настина ще ви е от полза.

Ръката на отсрещния човек не трябва да се стиска нито прекалено силно, нито твърде слабо. Има значение и колко ще подадете самата ръка – ще я протегнете отдалеч или ще бъдете в прекалена близост с другия.

Трябва да прецените добре и силата на разклащането на ръцете. Не трябва да се опитвате да откъснете ръката от рамото или да контузите китката.

Сабине Кох от университета в Хайделберг е открила, че чрез ръкостискане в рамките на няколко секунди може да се харесате на човека насреща.

Тя провела елементарен експеримент, като разделила участниците в две групи. Едните се ръкостискали с 50 доброволци, като по-рязко разклащали ръка, а другите извършвали движението по-плавно и нежно.

Тези, които се ръкостискали по-внимателно, предизвикали повече положителна нагласа в отсрещните хора, отколкото останалите.

Кох споделя, че всичко се крие в практиката и старанието. Има хора, на които просто им е вродено да се ръкостискат по най-добрия начин и други, които трябва да се научат.

Първо трябва да осъзнаете обаче, че имате проблем с ръкостискането. Много хора изобщо не знаят, че стискат ръката на другия прекалено грубо и силно. Помолете някой ваш близък да "тества" ръкостискането ви и да ви даде обратна връзка. 

Дамите да внимават с дългия маникюр и пръстените, за да не контузят неволно човека насреща.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти