Обещания за една по-добра Коледа

Обещания за една по-добра Коледа
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Коледа е прекрасно време през годината, когато всички мислят за подаръци и са заслепени от блясъка на украсите по витрините и лампичките на прозорците.

Освен това, у нас Коледа се приема като един от големите семейни празници, когато всички трябва да се съберат смирено около трапезата и да се почувстват истински сплотени и благодарни, че са заедно.

И тук точно се появява тъмния призрак на отношенията между роднини.

Истината е, че за много хора коледните и новогодишните празници са истинско изпитание за нервите, особено когато става въпрос за празнуване с цялата рода.

Разбира се, никой не очаква шумни скандали и препирни точно на Коледа (не че и това не се случва), но понякога престоят за няколко дена при родителите, или на гости при братовчеди, баби и дядовци, може да е наистина дразнещо.

За да не си разваляте празниците, трябва да направите сами на себе си няколко обещания и да ги спазите.

Не се опитвайте да промените непроменимото
Помнете, че родителите ви винаги ще виждат във вас малкото дете и ще се стараят да ви поучават и обгрижват. Ако все пак започнат да прекаляват с разпитването как живеете, спестявате ли достатъчно и не е ли крайно време да създадете семейство, просто си пуснете някой филм, музика или отидете до магазина за шоколад. Не се карайте с роднините и си повтаряйте, че те не ви мислят лошото и не си заслужава да развалите празниците с караница.

Не очаквайте много
Представяте си Коледа с весела сбирка с приятели и забавна вечеря с роднини, разходка извън града, желани подаръци и разкошна коледна украса. Но в последния момент някой се разболява, роднините ви вдигат нервите, а под елхата не намирате това, което сте желали. Не се депресирайте и не се ядосвайте. Мислете, че трябва да сте щастливи поне от факта, че не сте на работа и можете да си позволите лукса да помързелувате.

Когато нищо не се получава както искате, се усмихвайте
Курабийките са изгорели, питката не е добре изпечена, пуншът не струва, а точно тази година сте поканили майка ви (а може би и тази на партньора ви) на гости. Понякога съдбата е сякаш срещу нас и с каквото се захванем, не се получава. Всеки е имал такива периоди, лошото е, когато се случват когато не трябва.

Приемете всичко с усмивка, а ако се притеснявате, че ще се изложите с кулинарните си опити точно на празниците, помнете, че винаги има магазини и ресторанти с доставка. Освен това не се притеснявайте да попитате по-компетентните от вас (майка, баба, свекърва) как се приготвя дадено блюдо. Те със сигурност ще са във възторг, че прибягвате точно до техните съвети.

Не се депресирайте
Много хора имат лошия навик да изпадат в тежки депресивни настроения точно по време на коледните и новогодишните празници. Постарайте се да си помислите за всичко, за което трябва да сте благодарни - че сте здрави, че семейството ви е здраво, че имате прекрасен партньор или работа, че сте си купили нови обувки, или каквото и да било. Запишете всичко на един лист и вижте колко много неща има, заради които трябва да сте щастливи.

Може и да си направите списък с целите и желанията ви за следващата година. Това ще ви даде по-ясна насока какво искате да промените в живота си, за да бъдете щастливи.

На края изгледайте някой коледен филм в компанията на чаша горещо какао или греяно вино (изборът между двете е според степента на депресия).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти