Нека мнението ви не остава "глас в пустиня"

Мълчанието не е злато
Снимка: netinfo

Изразяването и отстояването на лична позиция е нещото, заради което може да станете любимци или да си навлечете гнева на приятели, колеги и непознати. В случая ви съветваме да забравите фразата "Мълчанието е злато" и да демонстрирате мнението си гласно, когато това е от значение за вас и околните.

С тихи стъпки
Ако сте прекалено срамежливи, започнете да дискутирате и обсъждате наболял проблем първо с най-близките ви, за да свикнете да говорите пред хора. Дори и да е нещо дребно, като какъв филм да гледате, използвайте момента, за да покажете позиция, а това че я споделяте с познати ще ви помогне да се отпуснете по-бързо. Опитвайте се да дебатирате и разговаряте с хората около вас колкото се може повече, така че малките стъпки сега да се превърнат в големи успехи утре.

Пет пъти мери, един път режи
Докато някои индивиди се притесняват и съобразяват всяка своя приказка преди да я изрекат, то има и такива, които доста често бълват огромно количество думи, без да се замислят какво казват. Подбирайте внимателно речника си в зависимост от ситуацията и средата, в която се намирате. Прекалено гръмките фрази и непремерен език не се нравят на повечето от нас, затова добрият и правилен подбор на думи със сигурност ще ви спечели по-голяма доза доверие и уважение от отсрещната страна.

Спокойствие и само спокойствие
Независимо колко сте разпалени по дадена тема, не крещете, защото това само ще ви направи досадно изглеждащи и звучащи в очите и ушите на околните. По-уравновесеният тон винаги ще постигне по-сериозна успеваемост и чуваемост. Ядосаният човек издава слабост и липса на контрол над емоциите си, а това амплоа не е лицеприятно за никого. Пробвайте да говорите с по-малко децибели и ще видите как по-лесно ще се справите и с най-неспокойната и изнервена ситуация.

Един за всички, всички за един
Бъдете будни и участвайте в дебати или семинари по теми, които ви вълнуват. На тези събития обикновено присъстват повече хора, което ще ви е от полза, за да свикнете с публичните изяви.

Пиши ми кратко
Ако формулирате мислите си по-лесно, пишейки ги, то тогава изпращайте електронни писма, когато е възможно, за да сте по-сигурни и спокойни в процеса на комуникация.

Сериозен брой хора се притесняват да изказват мнение по даден въпрос, за да не обидят някого. Но знайте, че каквото и да правите все ще се намери някой, който няма да е съгласен с вас. Затова не се страхувайте да отстоявате своите възгледи, независимо дали това няма да се понрави на определени личности.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти