Вечеря в бяло в Париж

Вечеря в бяло в Париж
Снимка: Thinkstock

Хиляди хора облечени в ярко бяло от глава до пети, се стекоха в Париж снощи, за да пийнат шампанско и да похапнат изискана храна заедно на ежегодната Вечеря в бяло, която тази година отбелязва 25-та си годишнина.

Записалите се за вечерята хора били държани до последно в неведение къде точно ще се проведе гигантското парти, но били уведомени чрез имейли по-рано вчера да се насочат или към Трокадеро или към Лувъра.

Точно на часа били наредени маси за пикник с бяла покривка отгоре, бутилките с вино били отворени и хората започнали да се хранят.

Те се наслаждавали на вечерята си на фона на Айфеловата кула и Лувъра до полунощ, когато прибрали останките от храната си и си тръгнали.

Традицията започнала през 1988 г., когато група от десетима приятели решили, че искат да похапнат на забранено място във френската столица. Но в крайна сметка към тях се присъединили още 200 души в Жарден дьо Багател - любимото място на френските кралски особи, включително на Мария Антоанета.

Оттогава събитието придобило глобални размери, като подобни вечери се организират и в други европейски градове, включително в Милано и Барселона, както и в десетки градове в САЩ, Канада, Сингапур и дори в Руанда и Бряг на слоновата кост.

Парижката версия на събитието си остава най-забележителната.

Всяка година списъкът с гостите надхвърля 15 000 души, а предишни вечери са се организирали на прочути места като Пон дез Ар, околностите на Айфеловата кула, Лувъра и Версайския дворец.

Всеки поканен на вечерята трябва да доведе приятел и да пристигне с градския транспорт.

Гостите трябва да носят маса за пикник, кошница за пикник, сгъваеми столове и покривка за маса, всички, разбира се, в бяло.

Мъжете и жените седят един срещу друг на масата, а гостите нямат право да седнат, докато не бъде подредена цяла редица с маси.

Ако бъдете поканени, не се чудете дали да не се откажете в последния момент, ако не се появите или не спазите правилата на събитието, няма да бъдете поканени отново. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти