Пещерата на нимфите

Пещерата на нимфите
Снимка: netinfo

Представете си, че плувате в кристалните води на тюркоазено синьо езеро, а небосводът над вас е обгърнат от могъществото на сферична пещера. Колкото и приказно и феерично да звучи това описание, всъщност, то е напълно реално.

Там, в сърцето и изяществото на гръцкия остров Кефалония, се намира "вълшебното" пещерно езеро Мелисани, над чиито води величествен ореол разкрива вълнуваща и спираща дъха гледка към слънцето.

Подземното езеро се намира на 5 км от популярното на острова рибарско селище Агия Ефимия и на 2 км от градчето Сами. Не е далеч и от островната столица Аргостоли.

Туристическата дестинация, която днес е посещавана от милиони туристи от цял свят, всъщност е позната на човечеството от сравнително скоро. Пещерата и тайнственото езеро, "сгушено" във вътрешността ѝ, са открити през 1951 година от спелеолога Янис Петрохилос. От тогава до ден днешен те предизвикват удивлението на пленените от красотата на природата пътешественици.

Според легендите, именно пещерното езеро Мелисани е познато като пещерата на нимфите. Преданията гласят, че красивата нимфа Мелисани била лудо влюбена в бог Пан, син на Зевс и Калисто, изобразяван като получовек-полукозел. Заради обичта си към него, тя се хвърлила във водите на езерото, тъй като той не отвърнал на чувствата ѝ. Оттам дошла и красотата на това магическо райско кътче.

Ето и няколко кадъра от тази величествена гледка:

Прочети още: Най-мистичната планина в света

Прочети още: Най-добрите места за културен туризъм

Бихте ли посетили пещерата на нимфите, за да видите на живо този божествен пейзаж, скъпи читатели?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти