От колко свободно време се нуждаем

Кой като мен
Снимка: Thinkstock

За да се чувстват удовлетворени, голяма част от хората се нуждаят от близо седем часа свободно време всеки ден, установи британско изследване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Повечето анкетирани обаче едва успяват да намерят около четири часа дневно, в които да нямат купища ангажименти.

Макар официалният работен ден от осем часа да не е променян в последния половин век, 82 на сто от служителите заявили, че не могат да се откъснат от работата си и постоянно са онлайн, проверявайки имейлите и смартфона си.

Прекарването на време със семейството е основен приоритет за 75 на сто от анкетираните 2000 души, а готвенето е посочено от 71 на сто от участниците в допитването.

Над 50% признали, че следят профилите си в социалните мрежи и четат електронни писма в минутите, които отделят за най-близките си хора.

"Работното ни време по трудов договор не е променяно масово над 60 години, но действителните часове, в които работим, се промениха. Все повече хора се чувстват заплашени от уволнение, поради което започват да работят по-рано, тръгват си от офиса по-късно и дори изпращат имейли, когато са у дома", заяви Кери Купър, професор по организационна психология в университета в Ланкастър, която осъществила изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти