Къде са достойните жени на България?

Къде са достойните жени на България?
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Винаги съм се възхищавал на достойните жени, които успяват да ме запленят с присъствието си. Признавам, че дори се дразня на умението им да бъдат толкова обаятелни. Завиждам им неблагородно, защото и аз искам да съм харизматична личност като тях, но не съм. Всички познавате този тип очарователни жени, въпреки че се срещат все по-рядко в България.

Възможно е и ти, която четеш този текст, да си от тях, но да не знаеш тази подробност. Достойните жени обикновено не се вълнуват толкова от факта, че са достойни. Те просто приемат това за даденост.

Ако държиш на себе си, но същевременно уважаваш избора на другите, ако поставяш своите желания на преден план, без те да са за сметка на останалите, то ти със сигурност клониш към определението „достойна”. Тези качества водят след себе си великодушие във всяка една страна от живота ти. Това съвсем не означава, че се съгласяваш да правиш компромиси, когато някой изисква това от теб. Напротив – колкото по-твърдо отстояваш мнението и позицията си, толкова по-желан партньор си както в личен, така и в професионален план.

Но все пак достойните жени знаят, че няма перфектни хора, затова винаги допускат възможността да грешат в преценката си. Когато пък са сгрешили, достойните жени не се чувстват нещастни и не изживяват случилото се като лично поражение, а приемат действителността с достойнство, правят си изводите и продължават гордо напред с опит и мъдрост зад гърба си.

Ако и ти си от достойните жени, то значи си непримирима. Непримирима с всичко, което ти отнема от усещането да се чувстваш прекрасно. Непримирима  с глупостта, посредствеността и бездарието.

Непримирима с наглостта, нахалството и простащината. Непримирима с мързела, безхаберието и незаинтересоваността.

Непримирима дори към себе си, защото достойната жена знае, че колкото и да е прекрасна, винаги може да бъде още по-възхитителна. И всеки ден се опитва да направи живота за нея и близките ѝ още по-добър.

Как мъжете да не се възхитят на такава жена? Как да се удържат да не ѝ паднат в краката? Как да не я пожелаят? Как да не я поискат само и единствено за себе си? Как?

Отговорът е повече от ясен - няма как.

Достойните жени никога не се оплакват, че са ощетени, защото са жени, които трябва да живеят в мъжки свят. Нещо повече – ако приемем, че Господ им даде шанса да си избират с какъв пол да се родят, те със сигурност ще изберат отново да бъдат жени.

Такива жени никога няма да се откажат от направения избор, защото повече от всеки друг разбират, че това е цената на свободата. Мъжество на разума е да направиш избор, сила на сърцето - да не съжаляваш.

А достойните жени никога не съжаляват. Те знаят, че всичко, което им се случва в този живот, добро или лошо, се случи тук и сега, само и единствено на тях.

Добре разбират, че едва ли ще имат друг живот, в който да имат възможност отново да изживеят всички тези емоции по същия начин.

Достойните жени знаят как да се радват на живота, въпреки че той изобщо не е лесен за тях.

Знам, че все още има такива жени в България. Ако познавате други достойни българки като вас, помогнете, моля ви, да ги открием –  покажете им този текст, за да разберат, че те са най-търсеното съкровище в България.

Още от същия автор:

Жените ставате само за едно!
Как се разпознава българската майка
Какъв го искат жените
Престанете да дразните мъжете!
Колко струват жените: Ценоразпис
Говорете грубо на жените
Долу феминизмът!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти