Кошмарите в кухнята оживяват с шеф Манчев

шеф Манчев
Снимка: NovatV

Световноизвестното телевизионно шоу „Кошмари в кухнята“ тръгва в ефира на Нова ТВ.

От 8 октомври, всяка сряда, в продължение на десет епизода зрителите ще станат свидетели на невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти из цяла България.

Всеки ресторант, в който влизаме, е на ръба на оцеляването и, на практика, пред фалит. Причините за това са най-различни – безобразна хигиена, лош мениджмънт, семейна драма, кризата в обществото или в личния живот на неговите собственици.

Моята задача е да ги сблъскам с действителността, дори това да е кошмарно болезнено. В това шоу аз съм строг и безкомпромисен – или се променяш, или затваряш!”

В ”Кошмари в кухнята” Шеф Манчев буквално съблича кирливи ризи, изпира ги и ги простира. От самите ресторантьори зависи дали ще облекат чистите си дрехи обаче, за да променят и своя живот, и живота на своя ресторант.

Успявам много бързо да видя проблемите в един ресторант, намирам решения за развитието му и правилното му функциониране, но само неговият собственик може да реши дали ще следват моите препоръки или ще продължи надолу към пълна гибел на своя бизнес.

В един от епизодите например, зрителите ще видят как затварям ресторант, за да го изчистя, защото е пълен с хлебарки. Хлебарки в храната! Представяте ли си?” - споделя още шеф Манчев.

Българският ресторант е като голямо семейство – казват от екипа на “Кошмари в кухнята”, тук хората прекарват 12-часови смени заедно, понякога 7 дни в седмицата, на Коледа, на рождения ден на детето си.

„Кошмари в кухнята“ е драматично риалити не само за малкия бизнес и неговите успехи и провали, но и огледало на личния ни живот, с всичките му мечти и разочарования, с болката и смеха през сълзи, с проблемите на няколко поколения под един покрив. В кухнята и касата на бългаския ресторант виждаш всичко, което се случва с обществото ни през последните 24 години.

И още. Ресторантският бизнес може да бъде изключително атрактивен и бляскав външно, но всъщност е труден за управление, защото неговото оцеляване е свързано не само с елементарна хигиена, със стандарти за качеството на храната и обслужване, но и с хармония в отношенията между неговия персонал.

С помощта на практически съвети, но и много говорене, лично отношение, и понякога психологическа терапия, „Кошмари в кухнята” показва, че ако се положат нужните усилия и осъществят сериозни промени, то бизнесът може да оцелее, макар и в криза.

“Кошмари в кухнята” е вътрешна продукция на Нова ТВ.

За шоуто
Създател на телевизионния формат “Кошмари в кухнята” (Kitchen’s Nightmares) е световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който превръща живота на английски и американски ресторанти в истински кошмар, за да ги издърпа от дъното на тоталния провал и да ги облече в 5-звездна слава. “Кошмари в кухнята” стартира във Великобритания през 2004 г. по Channel 4. Печели сърцата на зрителите и взима награда ЕМИ за дебют. Оттогава риалити шоуто обикаля цял свят - Франция, Италия, Испания, САЩ, Украйна, Швейцария, Германия, Полша и Финландия. Първият епизод в САЩ е гледан от 5,7 милиона зрители.

Освен шеф Рамзи, който тази година се оттегли като водещ на предаването, в различните държави негови водещи са безспорни кулинарни авторитети като носителите на звезди „Мишлен” Кристиан Рейч (Германия) и Филип Ечебест (Франция), както и неповторимата телевизионна водеща и кулинарен експерт Магда Геслер (Полша). В България, тежката задача на експерт се пада на познатия от „Черешката на тортата“ - Иван Манчев, който през годините доказва себе си не само като изключителен готвач, но и като сериозен мениджър.

За Иван Манчев
Иван Манчев е от малкото истински експерти в ресторансткия бизнес у нас. Освен че създава три свои ресторанта, той е търсен от индустрията като консултант за обучения и разработване на заведения. Шеф Манчев е минал през всички стъпала на професионалното развитие. През 1993 г. започва работа в "Кемпински - Хотел "Зографски", където трупа опит и усъвършенства тънкостите на професията. Не след дълго става главен готвач на хотела. Специализирал е в Германия и Швейцария в ресторант със звезда “Мишлен”, основател е на “Българската асоциация на готвачите”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти