Как да пътуваме по-изгодно със самолет

Как да пътуваме по-изгодно със самолет
Снимка: Thinkstock

Планирате полет до някоя дестинация с повече приятели, близки или колеги, но не сте наясно точно как да организирате пътуването си? Защо не предпочетете груповото пътуване пред индивидуалната самолетна резервация!

Нека споделим малко повече подробности.

Най-напред, за да бъде една самолетна резервация групова, тя трябва да се състои от минимум 10 души. Всяка резервация с по-малък брой пътници се смята за индивидуална.

Основно предимство на груповата резервация е, че можете да запазите определен брой седалки в самолета, без предварително да обявявате имената на пътуващите.

При индивидуалните пътувания имената на пътниците се попълват още в момента на резервация и всяка последваща промяна се заплаща солено.

Срокът за окончателно фиксиране на имената при групите обикновено е до 2 седмици преди датата на полета, което ви дава възможност да променяте плановете си до последно.

Друго основно предимство е възможността за разсрочено плащане.

Докато при индивидуално пътуване сумата за самолетния билет трябва да бъде заплатена до 24 часа след резервация, то при групите първо заплащате депозит в размер на 30% от цялата сума, а остатъкът доплащате обикновено до 30 дни преди пътуването.

Твърде вероятно е груповата оферта, която получите, да е много по-изгодна. Не се заблуждавайте от цената на билета за един човек, тъй като тя не може да бъде приложена за всички членове на групата.

Това е така, защото цените на наличните в самолета седалки са на различна цена и се променят почти с всяка следваща резервация.

Друг плюс при групите е възможността да направите групова застраховка, която да ви гарантира спокойствие и сигурност по време на пътя.

А безспорното предимство на всяко пътуване с повече хора е по-голямото забавление и възможността да споделяте изживените мигове не само чрез снимки и социални мрежи wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти