И по време на почивка горим калории

Предвкусвате ли вече лятната си почивка?
Снимка: Thinkstock

Може би сте си обещали по време на тази лятна почивка да не занемарявате грижите за външния си вид и да се възползвате от фитнеса в хотела, да карате колело или да тичате сутрин, въпреки факта, че сте в отпуска.

Дори и да не успеете да го направите, имаме добра новина за вас – и по време на почивка се горят калории. Ето как.

Багаж
Стягането на багажа и самото му носене е не малко упражнение, особено за дамите, които имат навика да пътуват с целия си гардероб.

Забележителности

Обикалянето по улиците и разглеждането на различни забележителности е невероятно интересно, но също толкова уморително. Това може да се превърне в истинска тренировка, особено когато на края на деня теглите чертата и сметнете колко километра сте изминали пеша.

Колело
Ако разглеждате местните туристически обекти, но качени на колело, ще изгорите двойно повече калории. Разбира се, ще се изморите повече, но със сигурност изживяването ще си заслужава. В Европа има редица красиви градове, които притежават километри хубави велоалеи, така че само намерете от къде да наемете колело.

Плуване

Това е прекрасен спорт и дори да го практикувате любителски, пак има ефект! Ако сте в басейн, може да правите и упражнения под водата за крака. Те са страшно ефективни и дават добри резултати, а ако ви допаднат, може да продължите и след почивката с тях, като се запишете на курсове по водна аеробика.

Танци

Ето това сигурно е любимо на всички, а по време на почивката си няма как да не го практикувате! За да танцувате не се иска нищо друго, освен желание! За да се мотивирате още повече, си повтаряйте, че за час активно танцуване се изгарят 200-300 калории.

Обратният път
Припряното стягане на багажа, бързането да не изпуснете влак или самолет, усложненият трафик и произлизащите от него притеснения горят също калории. Това обаче не означава, че не трябва да организирате прибирането си навреме и да спестите излишния стрес.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти