Edna на 4: Всичко, което животът ми поднася

Edna на 4: Всичко, което животът ми поднася
Снимка: Thinkstock

Вдъхновява ме всичко, което животът ми поднася

Във всеки един период от него!

Тъй като животът е един низ от приключения, не бих могла да се спра само на четири неща, които ме вдъхновяват. За мен това е невъзможно!

Но знам, че има четири периода, които вдъхновяват с пълна сила. И съдържат всичко! Зашеметяват ума на човек и го поставят там, където му е мястото – във водовъртежа на даденото време.

В началото е най-чистото – детството. То се полага на всеки човек. На когото му е взето, не е честно! Това е периодът, в който нищо не разбираме. В който искаме само да сме навън с приятелите си и да си играем на дама, криеница или на стражари и апаши.

Тогава се вдъхновяваме от времето, от играчките, от свободата на мисълта, от безгрижието, от гозбите на мама, които после помним с години, от всички аромати и картини, които запечатваме в съзнанието си завинаги.

След това идват младежките години. Ах, колко сладки са те! Първата любов и първата целувка. Първи трепети и пеперуди в стомаха. Първото бягане от час и първите истински приключения.

Да, признавам, че идват и първите притеснения. Ще ме хареса ли той? Приятелите ми мислят ли, че съм готина? Красива или грозна съм? Но пък всичко това вдъхновява, нищо че понякога стомахът ни е „на топка“. Само ако знаехме какво идва...

Да, точно за периода на осъзнаване говоря. Тогава, когато вече имаме образование и ни чака дълга работа. Когато, гледайки през прозореца на работното място, си мислим, че не сме постигнали нищо, а всъчност имаме много повече от колкото виждаме. И един ден го осъзнаваме наистина...

Когато искаме да срещнем принца на бял кон. Но ще дойде ли той? Кога? А когато този принц се появи, идва ред на „строежът“ на семейното гнездо, както и на най-истинското – децата. Добра майка и съпруга ли ще бъда? Ще се справя ли?

Този период ни кара да си задаваме най-много въпроси. В главата ни цари пълна каша, но винаги успяваме да се справим и да продължим напред. С помощта на верните приятели, които сме спечелили с времето, и най-вече – на семейството, което оценяваме напълно и дори сме успяли да увеличим.

Това са хората, с които сме преполовили заедно живота и с които искаме да споделим и старините си. Да, точно този е последният период... Но това не трябва да ни кара да се чувстваме тъжни, а напротив – да ни вдъхнови отново и така да посрещем всичко, което ни поднася животът.

От Камелия Маринова

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти