Edna на 4: Тръпката от очакването

Edna на 4: Тръпката от очакването
Снимка: Thinkstock

„Edna на 4 години” – попадам на тази игра и се включвам в последния момент, както винаги. Парадоксално или не, това е едно от нещата, които ме вдъхновяват най-много – тръпката от очакването, че можеш да се провалиш, но пък всичко зависи изцяло от теб и от силата ти да промениш нещата. Нещо повече, именно в последните минути ще изпратя и есето си, защото тогава вдъхновението ми винаги е най-голямо.

Има нещо твърде привлекателно в идеята, че когато си притиснат до стената, си способен да покажеш най-доброто от себе си, да извадиш максимума от възможностите си. Имам нужда от тази творческа вихрушка в ежедневието си, която постоянно да поддържа живеца в мен и мисля, че без нея няма да имам същия стимул да постигам целите си. Естествено, тя винаги трябва да бъде в разумни дози, за да не изгуби очарованието си и да не се превърне накрая просто в един неконтролируем хаос.

Вдъхновявам се от непримиримостта си и от желанието си да променям обстоятелствата, да подлагам на проверки силата на характера си. Убедила съм се, че животът постоянно ти предоставя нови шансове да разгърнеш потенциала си, а сякаш понякога дори ти крещи в лицето: „Хайде, сега е твоят момент!”, и само вътрешната ти енергия и плам могат да ти помогнат да сграбчиш правилните възможности и да ги превърнеш в свои постижения.

Вдъхновяват ме взаимоотношенията ми с хората, които изпълват ежедневието ми, и които са близки до сърцето ми, както и безценните уроци, които научавам от всеки един от тях.

Вдъхновява ме възможността да гледам живота си през своята собствена и неповторима перспектива, която се мени в зависимост от преживените триумфи и разочарования. Всяка ситуация, независимо дали на пръв поглед е благоприятна или не, има две страни и най-хубаво е, когато осъзнаеш, че преследването на баланса е единственото, което си заслужава.

Тези 4 неща ме подтикват всеки ден да намирам още поне 40 и да ги превръщам в своя двигателна сила. Истината е, че няма как едни и същи неща да продължават да ни вдъхновяват за дълго, защото ние самите се променяме постоянно и имаме нужда от различни стимули, които да ни помагат да нарисуваме картината на живота си по най-творческия и конструктивен начин.

Вкопчването в Edna-единствена идея не води до нищо добро в дългосрочен план, така че нека непрекъснато откриваме нови и нови вдъхновения за себе си и за развитието си като личности. Честит рожден ден, Edna!

от Елица Тодорова

Играта за 4-я рожден ден на Edna.bg приключи снощи (15.03) в полунощ, днес публикуваме есета и снимки на последните участници, а следобед обявяваме победителите!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти