Време за четене: Гатанки от небето

Време за четене: Гатанки от небето
Снимка: netinfo

С притчи, забавни истории и истински случки, в познатия на читателите духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. Целта ѝ е да ни покаже как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни, така че в него да има повече смисъл, радост и любов.

В новата ѝ книга "Гатанки от небето" ще откриете 55 вдъхновяващи истории за истински ценното в живота. За стремежите на сърцето ни, за отношенията в семейството, за смисъла на страданието. За благодарността и прошката, за идеалите и талантите, за вярата и надеждата...

Но най-важното, тази книга ще ни помогне да почувстваме, че във всички изпитания в живота не сме сами. И може би за пръв път ще усетим ласкавата прегръдка на Бог.

* * *

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология.

Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

Ивинела Самуилова е автор на четири романа, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. Книгите ѝ са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на нейните читатели.

Благодарение на тях романите на авторката „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“ на фондация „Човешката библиотека“.

Самите читатели определят книгите на Ивинела като „завладяващи и провокиращи“, „жизнени, пробуждащи и мотивиращи“, „не робуват на клишета“, „действат като терапия“, „променят отношението към живота“, „зареждат, учат и вдъхновяват“.

* * *

Случило се веднъж свещеник и сапунджия да вървят заедно.

-        Каква е тази твоя вяра? – попитал сапунджията. – Я виж хората колко са нещастни, как едва се справят с проблемите си. Ако има Бог, защо всичко е толкова лошо?

Свещеникът не отговорил нищо. Продължили те пътя си и след малко видели в калта да играе детенце. То било мръсно от главата до петите. Тогава свещеникът се обърнал към сапунджията:

-        Нали казваш, че сапунът отмива всякаква мръсотия? Я виж това дете колко е изцапано! Сигурен ли си, че сапунът помага?

-        Е! – възразил сапунджията. – Сапунът не може да помогне, ако не се ползва...

-        И при нас е така – отвърнал отецът. – Вярата не помага, ако не я използваш във всеки ден и всяка ситуация от живота си.

* * *

Определени са следните дати за представяне на книгата по градове:

Място: Пловдив, "Хермес - Централ"
Дата: 08.10.2015 г. (четвъртък)
Час: 18,00 ч.

Място: София, Книжен център Greenwich
Дата: 20.10.2015 г. (вторник)
Час: 18,30 ч.

Място: Варна, Книжарница Ciela
Дата: 31.10.2015 г. (събота)
Час: 17,00 ч.

Място: Велико Търново, Книжарница „Хермес“
Дата: 05.11.2015 г. (четвъртък)
Час: 18,00 ч.

Място: Русе, Книжарница „Хермес“
Дата: 06.11.2015 г. (петък)
Час: 18,00 ч.

Намерете още много ревюта на интересни и полезни четива в нашата специална рубрика "Книги" ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти