Смешните любови на Милан Кундера

Смешните любови на Милан Кундера
Снимка: netinfo

Съвсем скоро – идния понеделник, на българския пазар излиза нпва книга на Милан Кундера – "Смешни любови".

Книгата (в превод на Ажелина Пенчева, Иван Павлов и Янко Бъчваров) може да бъде написана само от майстор на елегантната илюзия и изненадата, какъвто е Кундера.

Млад мъж и неговата приятелка се преструват, че не се познават и повеждат разговор-игра, който постепенно развенчава илюзията за тяхната връзка.

Учител симулира благочестивост, за да прелъсти смирена девойка, после я зарязва и започва да копнее за единение с Бог. Различни момичета чакат един и същ мъж, Дон Жуан на средна възраст, по перони, барове и плажове, ала той се връща при жена си.

"Смешни любови" е дивно платно от фантазии, игри и интриги, чиито герои реагират непредвидимо на внезапно обзелото ги сексуално напрежение.

За автора

Милан Кундера е роден в Чехословакия. От 1975 г. живее във Франция.

Автор е на "Шегата" (1965), "Смешни любови" (1963-1969), "Животът е другаде" (1970), "Валс на раздяла" (1971), "Книга за смеха и забравата" (1978), "Непосилната лекота на битието“ (1984), "Изкуството на романа" (1986), "Завети и предателства" (1993), "Безсмъртие“ (1989), "Бавно" (1995), "Самоличност" (1996), "Незнанието" (2000).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти