Къде да открием най-интересните четива

Време за четене
Снимка: Thinkstock

32-рото издание на Софийския международен панаир на книгата ще бъде официално открито в НДК на 10 декември в 11,00 часа от столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова.

Инициативата ще продължи до 15 декември, представяйки повече от 200 изложители на над 1280 кв.м. площ, а също и десетки български и чуждестранни писатели.

Почетен гост на панаира е град Москва, който ще бъде удостоен със специален щанд и отделна сцена, посветена на културата на този мегаполис. Всеки ден, от вторник до неделя, Централното фоайе на НДК ще бъде място за най-разнообразни събития – кръгли маси, срещи с автограф, презентации на книги, прожекции на най-нови детски анимационни филми, видеолекции по руска литература, майсторски клас по писане на приказки, конкурс за детски илюстрации и много други.

От 10 до 15 декември посетилите на панаира ще се запознаят отблизо и с литературата и културата на Норвегия, Финландия, Швеция, Чехия, Унгария, Иран, Китай.

В рамките на Софийския международен панаир на книгата ще се състои и първият Софийски международен литературен фестивал. Идеята е той да се превърне в един от най-представителните литературни форуми у нас, събиращ автори от всички страни. Всяка година международното участие в събитието ще има различен регионален акцент. За първото издание на фокус са Балканите.

* Пълната програма на Софийския международен литературен фестивал можете да видите тук, а събитието е отворено за посетители от 10,00 до 20,00 часа (вт-сб) и 10,00-17,00 часа (нд) в НДК (етаж 0-3).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти