Какво е да си жена на авиатор

Какво е да си жена на авиатор
Снимка: netinfo

В началото на годината у нас излезе нов роман – "Жената на авиатора" от Мелани Бенджамин на ИК "Хермес".

Книгата попада в класацията за бестселъри на "Ню Йорк Таймс". В нея се разказва за живота на Ан Линдберг – съпругата на Чарлс Линдберг (американският пилот, прелетял за пръв път без кацане Атлантическия океан от Ню Йорк до Париж на 20 май 1927 г. след 33 часа и 30 минути полет). 

За книгата
Двадесет и една годишната Ан, дъщеря на американския посланик в Мексико, прекарва по-голямата част от живота си в сянката на баща си и красивата си по-голяма сестра.

Тя е възпитаничка на престижния университет "Смит" и тайно мечтае за писателска кариера. Баща ѝ поканва любимеца на Америка – полковник Чарлс Линдберг, да им гостува за коледните празници.

Младият авиатор извършва първия полет без кацане над Атлантическия океан. Невероятното постижение го превръща в герой и му спечелва обожанието на целия американски народ.

Очарована от славата и величието му, Ан смята, че именитият пилот дори не я е забелязал. Но греши.

Чарлс е привлечен от деликатността и скромността на Ан, която се влюбва в него.

Само няколко месеца след първата им среща той ѝ предлага брак. Сватбата им превръща Ан в знаменитост, чийто личен живот е от огромен интерес за медиите.

Тя става първата жена пилот на безмоторен самолет в Америка и дясна ръка на Чарлс, с когото се впускат в незабравими приключения. Въпреки големите си лични постижения, Ан остава в сянката на Линдберг, който постепенно се отдалечава от нея.

На петдесет години Ан изпитва потребност да бъде нещо повече от жената на авиатора и майка на шестте му деца.

Тя осъзнава, че животът предлага неограничени възможности за промяна и щастие. И че никога не е късно да извоюваш независимостта си.

За автора

Мелани Бенждамин е родена в Индианаполис, щата Индиана. Като малка мечтае да стане световноизвестна актриса и да спечели "Оскар".

Завършва местния университет и започва работа в театъра. Там среща бъдещия си съпруг и двамата се преместват в Чикаго. Посвещава времето си на театъра и отглеждането на двамата си сина.

На тридесет и седем години Мелани осъзнава, че никога не е късно да промениш живота си и започва работа като журналист.

В продължение на години пише статии за регионални вестници и списания преди да се осмели да създаде първия си роман - история, вдъхновена от действителни случаи и личности.

Истински успех обаче постига с третия – "Жената на авиатора", който още с появата си попада в класацията за бестселъри на "Ню Йорк Таймс". Докато извършва проучванията си за романа, авторката си дава сметка колко малко хора са запознати с истината за живота на Ан Линдберг.

Това я мотивира да разкаже историята ѝ и да открехне завесата на брака ѝ с любимеца на Америка Чарлс Линдберг.

Днес Мелани Бенджамин живее в Чикаго със съпруга си и двамата им сина.

В свободното си от писане време обича да чете, да се разхожда сред природата и да поддържа градината си. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти