Безплатна книга за читателите на Edna.bg

Безплатна книга за читателите на Edna.bg
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Добре, разбирам прeтенциозността на заглавието на настоящия текст, но смея да твърдя, че то най- добре описва същността на "Шкембе чорба за душата"- книгата, която с удоволствие споделям с вас.

Почтеността изисква да предупредя редовните читатели на Edna.bg: много е вероятно нещата в книгата да ви се сторят познати, защото повечето от тях вече са излизали с различен контекст в текстовете ми, писани за сайта от 2012 година насам. Сега обаче са систематизирани под формата на кратки хумористични миниатюри. С риск да ме помислите за незрял, считам, че никой не обича да чете книга без картинки, затова текстовете в "Шкембе чорба за душата" са придружени с илюстрации, нарисувани от Николай Беляшки.

Докато събирах текстовете, установих, че няма мъдрости или афоризми, които са помогнали на прочелите ги да заживеят по-щастливо. Същото важи за книгите и наръчниците в жанра на личностното развитие и себепознанието от рода на "Как да бъдем успешни", "Как да живеем позитивно" и, разбира се, класиката "Пилешка супа за душата".

Избрах заглавието на настоящето четиво като иронична реплика към споменатата горе мейнстрийм литература, която яростно се опитва да ни внуши, че прочитайки Edna книга, можем да се приучим на човешки качества като състрадателност, отдаденост, щедрост и пр.

Прочитайки "Шкембе чорба за душата", също няма да разберете как да заживеете по-щастливо. Единствено може да се забавлявате.

За да свалите книгата в PDF формат, кликнете ТУК. За да свалите книгата в DOC формат, кликнете ТУК

Из "Шкембе чорба за душата"

Внимавайте, когато общувате с жена. Твърдението, че нейното "не", понякога означава "да", е опровергано от доста наивници, които сега излежават присъди. Но пък няма прецедент, че женското "искам", може да се разбира като "не искам".

● ● ●

Не е вярно, че мъжът иска само едно нещо от жената. Той иска три неща - първо, второ и десерт.

● ● ●

Дали хомофобите се обиждат, когато някой им каже, че очаква от тях обратна връзка?

● ● ●

Жените не могат да си обяснят какво толкова интересно има в играта на табла. Поради тази причина, когато мъжът покани жена си да хвърли някой зар с него, тя обикновено се съгласява и наистина хвърля заровете... в боклука. 

Изтеглете и другата книга на Тодор Капитанов - "Парадигми", безплатно ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти