"Ад"-ът на Дан Браун

"Ад"-ът на Дан Браун
Снимка: netinfo

На българския книжен пазар вече е факт най-новата книга на Дан Браун "Ад".

Издателска къща "Бард" зардава всички почитатели на Дан Браун с изданието и невероятната корица на "Ад" само 28 дена, след световната премиера на книгата. Преводът е дело на трима преводачи, също както при италианското и други издания.

Самият автор бе във Флоренция на 5-ти и 6-ти юни, за да открие литературния фестивал "Република", където обясни популярността на книгите си с "потребността на хората от мистерия".

"Всеки творец, независимо в коя сфера на изкуството работи, създава произведението си така, както го вижда и го представя на публиката.

Някои хора ще го харесат – те са феновете му, други ще го отхвърлят – това са критиците", каза Браун.

"Има много типове литература за всякакви вкусове" – каза Дан Браун.

Той сподели, че за него е важно, че книгите му предизвикват диалог и интерес на хората към изкуството, архитектурата и литературата.

"Ние водим толкова забързан живот и диалогът е този, който поддържа интереса към изкуството, религията и духовността" - добави Дан Браун.

Той сподели, че още не е решил в коя част на света ще решава загадки Робърт Лангдън в следващата му книга. "Има толкова интересни места, които тепърва ще посетя и ще науча историята им" – каза в отговор на поканите от различни държави, между които Китай и България.

"Търсете, и ще намерите"

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

​Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха...

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, "Ад" е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега - задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти