40 е новото 20 – модел на поведение и състояние на духа

40 е новото 20 – модел на поведение и състояние на духа
Снимка: netinfo

Въпреки че звучи като математическо уравнение, „40 е новото 20” всъщност е модел на поведение и състояние на духа, в които американската авторка Памела Сатран искрено вярва.

Романът ѝ „40 е новото 20” е забавна и проникновена история - друг поглед върху поговорката, че истината ще те освободи, и още едно потвърждение, че човек е на толкова години, на колкото се чувства.

Книгата ѝ се превръща в световен бестселър, по който е направен новият едноименен култов сериал от създателя на „Сексът и градът”- Дарън Стар, с участието на актрисите Хилари Дъф, Деби Мейзър и Мириам Шор.

Героинята на Сатран 44-годишната Алис винаги е изглеждала по-млада за възрастта си, дори и с побеляваща коса и старомодния си начин на живот на домакиня. Когато съпругът ѝ я напуска, а дъщеря ѝ заминава за чужбина, Алис отчаяно се нуждае от ново начало. В навечерието на Нова година тя се оставя в ръцете на най-добрата си приятелка Маги да промени външността ѝ и да я убеди, че изглежда значително по-млада.

Сега, привлекателна и стегната, с прилепнали дънки, стилно гримирана и с нова прическа, Алис изглежда наистина на 29 и всички мислят така. Дори и 25-годишният Джош, с когото се целува в новогодишната нощ.

Алис започва работа в издателството, което е напуснала преди години, като сега се представя за млада жена в началото на кариерата си. Практически всичко се е променило – от последния писък на модата в оформянето на интимното окосмяване до новите технологии. Но много неща са останали същите – кучката в офиса все още краде идеите на подчинените си, жените продължават да мечтаят за голямата любов, а свестният мъж е печелившата карта, която всяка иска да изтегли.

За първи път Алис усеща, че животът е пълен с възможности. За съжаление, една от тези възможности е, че може да бъде разкрита. Ще успее ли да запази тайната си и отново да повярва в любовта?

Сатран умело преплита фантазия и социален реализъм и представя приключенията на Алис като забавно, трогателно и поучително ръководство за жени, които копнеят за промяна в живота си.

Авторката предлага на читателките „книга, която да ги държи будни в края на дългия натоварен ден. Книга, която ще ги накара да почувстват, че си е струвала петнайсетте или двайсетте долара, които биха могли вместо това да похарчат за нова блуза или хубав обяд с приятелка, защото за няколко часа ги откъсва от живота им.”

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти