Как да поглезим мъжа си?

Как да поглезим мъжа си?
Снимка: Thinkstock

Уискито е може би най-високо ценената напитка от силния пол. С годините познанията на мъжете за „водата на живота” се превръщат във висш пилотаж. Обръщат внимание на цвят, вкус, мирис, послевкус и по този начин превръщат пиенето на уиски в истински празник за душата и сетивата си.

Дамите може би знаят по-малко за уиски напитките, защото обръщат по-голямо внимание на коктейлите, например. Истината е, мили дами, че колкото повече знаете за тази ценна течност, толкова по-голям е шансът ви да впечатлите обекта на вашите желания.

Кои са основните неща, които трябва да знаете?
Някои експерти твърдят, че всички уискита са хубави, но, все пак, някои от тях са по-хубави. Истината е, че доброто уиски е деликатна напитка.

Как може да се консумира ценната течност?
Някои смятат, че уискито може само да се пие. Чисто, с лед или пък с добавени сокове. Но има и други начини, по които можем да се насладим на невероятния вкус на уискитата и по този начин и да впечатлим мъжете.

Много важна е връзката на уискито с храната, по какъв начин ще поднесем избраната напитка: с хапки, ядки или дори в състава на ястие.

При ирландците уискито присъства почти навсякъде във всекидневния им живот. То е съставна част на много традиционни ирландски рецепти. На първо място по популярност е Irish Coffee или т.нар. "Ирландско кафе".

Ето и рецепта за него:
1/2 oz (унция или около 0,30ml) Kilbeggan Irish whiskey
1 кафена лъжица кафява захар
Кафе Dimello
Сметана

Ако все пак държите да поднесете нещо допълнително към уискито, изберете жълти ябълки, праскови, кайсии, сливи, зелено грозде или банани, но изключете цитрусовите плодове, защото променят вкуса на напитката.

Шотландското уиски може да се сервира с миди, стриди или с октопод. Шотландската класика The Macallan се съчетава добре със сьомга.

Според японската кухня са подходящи само суши и пушена риба, съчетани с японското уиски Yamazaki.

Ето една вкусна и лесна за приготвяне е ябълковата торта "Kilbeggan":
250 гр. бисквитено тесто
50 гр. бадеми
4 големи ябълки – обелени и нарязани на парчета
60 гр. захар
250 гр. сметана
3 жълтъка
ирландско уиски "Kilbeggan"
50 гр. захар.

Тортата се приготвя по следния начин: тестото се разделя на четири части. Върху намазана с растително масло тава се поставят нарязаните ябълки и се поръсват с 2 л. захар. Разбиват се жълтъците със захарта и се добавя уискито. С част от този крем се покриват ябълките. Следва слой тесто, което се покрива отново с крем и така се правят четири слоя. Пече се около половин час на 200ºС. След като добие златист цвят се изважда и се покрива с останалия крем. Сервира се със сладолед и ягоди.

Помислете също за шоколадов пудинг или кекс и в най-краен случай сервирайте уискито с ядки или със солени бисквити.

Ако все пак не ви се отдава готвенето, а искате да впечатлите мъжа си, поканете го на импровизирано уиски след работа... Или пък набавете отнякъде рецепта за домашно уиски (ако намерите, молим, изпратете я и на Edna :-) )... Или пък го заведете на първия уиски фестивал, който ще се проведе в София между 4 и 6 октомври в Централен Военен Клуб и му подарете бутилка марково уиски, която дори той не е опитвал...

Edna.bg ви призовава да консумирате алкохолни напитки с удоволствие и мярка!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти