Вижте какво сподели Рос Годфри от група "Morcheeba"

Вижте какво сподели Рос Годфри от група "Morcheeba"
Снимка: netinfo

Християн Немски

Както вече писахме, британското музикално трио "Morcheeba" ("Морчийба") се завръща отново в България, за да представи песните от най-новия си осми студиен албум "Head Up High" на концерт, който ще се проведе на 13 декември (петък) от 20,00 часа в Зала 3 на НДК. По този повод зададохме няколко въпроса на един от основателите и членове на бандата Рос Годфри.

Група "Morcheeba" е създадена през 1995 г. в Лондон, а характерни за нейното звучене са трип-хоп, соул, рок, дръм енд бейс и поп елементите. Вокалист на формацията е Скай Едуардс, а останалите, които влизат в състава ѝ, са братята Пол (текстописец и продуцент) и Рос Годфри (инструменталист). Още с дебютния им албум "Who Can You Trust?" (1996) те постигат успех в световните класации, но през 2003 г. Скай напуска групата заради лични и професионални мотиви. Няколко години по-късно обаче триото отново се събира, за да издаде своя седми албум "Blood Like Lemonade" (2010). Сред най-известните песни на "Morcheeba" са "Blindfold" (1998), "Summertime" (1998), "Rome Wasn't Built In A Day" (2000), "Otherwise" (2002) и др. В момента "Morcheeba" е на европейско турне, което включва и България.

- Какво можем да очакваме от концерта Ви у нас на 13 декември?
Рос Годфри: Със сигурност ще се забавляваме на новите ни песни и някои по-стари наши композиции. Изобщо сме се постарали да подберем страхотна плейлиста за лайва ни в София.

- Какво точно означава "Morcheeba" и как избрахте това име за Вашата група?
Рос Годфри: Всичко стана на майтап. Значението на "Morcheeba" e "повече марихуана". Просто сложихме това произволно име като етикет върху наша аудиокасета, която в средата на 90-те изпратихме на звукозаписна компания - и те взеха, че ни предложиха договор. А преди това да се случи, всяка седмица предлагахме какви ли не названия на бандата ни, но музикалните продуценти винаги ги отхвърляха, докато един прекрасен ден не се спряха именно на "Morcheeba".

- Какво послание искате да отправите чрез Вашата музика?
Рос Годфри: Хората трябва да се поуспокоят и да бъдат по-самоосъзнати.

- Как успявате да сте актуални изпълнители вече 18 години?
Рос Годфри: Нямам никаква представа.

- С какво музиката в новия Ви албум "Head Up High" е по-различна от предишните Ви проекти?
Рос Годфри: Определено звучи по-модерно и има доста повече поп елементи от предходните ни песни.

- Смятате ли, че известните личности трябва да служат за пример на своите фенове?
Рос Годфри: Лично аз не бих препоръчал на никого да прави това, което аз върша всекидневно. Мисля, че хората, които са се превърнали в модели за подражание на младите, трябва да внимават как точно се държат като поведение.

- Кои са нещата, които харесвате и не харесвате в начина Ви на живот?
Рос Годфри: Щастлив съм от възможността често да пътувам. Но от друга страна това, че постоянно си далеч от семейството е потискащо.

- Мислили ли сте с какво щяхте да се занимавате, ако не беше музиката?
Рос Годфри: Може би щях да стана геолог, защото обожавам скалите и камъните.

- Какво бихте променили в глобален план?
Рос Годфри: Тези, които отричат наличието на климатичните промени, просто помагат на големите корпорации да съсипят околната среда. Бих качил такива индивиди в една "машина на времето", за да ги изпратя в евентуалното бъдеще, в което ние не сме направили нищо добро за природата, както и в онова време, в което ще сме променили в положителна насока поведението и мисленето си спрямо природата. Освен това бих дал на всички фундаменталисти и екстремисти по света една огромна доза LSD.

* Билети за концерта на "Morcheeba", който ще се проведе на 13 декември в София, можете да закупите тук и тук.

Пилотният сингъл "Gimme Your Love" от най-новия албум на групата, озаглавен "Head Up High", който е на пазара от 14 октомври.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти