Какво се случва с модата у нас

Една от залите във "Fabrica 126", където младите творци ще покажат своите нови идеи
Снимка: Fabrica 126

Току-що завършилите магистри в специалност "Мода" на Националната художествена академия ще представят дипломните си проекти в доста спряганото напоследък артпространство "Fabrica 126" (бул. "Мария Луиза" 126), в което вече се проведоха част от събитията, съпътствали програмата на последните издания на "Sofia Design Week" и "Sofia Contemporary".

Студентите с водещ преподавател доц. д-р Мариела Гемишева са подготвили самостоятелни инсталации, в които са включени пространствени композиции, алтернативни скулптури, концептуална живопис, видеоарт, фотография, пърформанс и др.

Всеки проект представлява паралел между избран период от историята на модата и дадена форма на визуалното изкуство от 20-ти век, синтезирани визуално от съвременните български дизайнери Андрей Николов, Борислава Каменова, Виктория Огнянова, Георги Стоилов, Глория Иванова, Ина Чокова, Марта Пешева, Николай Божилов и Росица Боршукова.

* Събитието ще продължи три дни, като на 5 февруари от 20,00 часа е самото откриване, което ще продължи с лайф на младата изпълнителка и дъщеря на Камелия Тодорова – Рейчъл Роу, а на 6 и 7 февруари изложбата ще бъде достъпна за посетители между 14,00 и 20,00 часа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти