Да се просветим накъде върви българската (и не само) мода

Тоалет на лейбъла "VЯRA", който ще има щанд на изложението "Простор"
Снимка: VЯRA

Християн Немски

Точно в ден като днешния няма как да не повдигнем българския си дух и самочувствие, особено щом се задават събития като това, за което ще поговорим в следващите редове.

Ако не сте заминали нанякъде за празниците и уикендът ви все още пустее откъм предложения за интересно прекарване, то най-добре минете през Телефонната палата (ул. "Ген. Й. Гурко" 4) и по-точно в една от залите й - "Vivacom Art Hall", която ще приюти второто издание на изложението за съвременна българска (и не само) мода "Простор".

То ще се проведе тази събота и неделя (26 и 27 май) между 12,00 и 20,00 часа, а това което ще видим са творенията на повече от 40 дизайнери на дрехи и аксесоари.

Освен българи на "Простор" ще има и представители от Македония и Сърбия. Един такъв пример е участието на Бояна Ристовски, която е керамик по образование и живее и работи в Белград. У нас тя ще представи колекцията си от керамични бижута.

Елена Спасовска пък е македонка, която е завършила Националната художествена академия в София, а след това прави и магистратура по мода в Барселона. В момента тя се изявява като преподавател по рисуване и моден дизайн в Куманово.

От българските лейбъли ще видим такива като: "Knapp", "Ham&Eggs", "VЯRA", "Tochka", "Carevitsa", "Garderob", "Vintage Sofia" и др.

По отношение на аксесоарите е задължително да споменем ателие "Манги", които могат да превърнат всеки галош в невероятно произведение на изкуството под формата на пъстроцветна и удобна за носене обувка. Другият ни любим персонаж носи името Калина Чанкова и е способна да сътвори бижу от каквото се сетите. Освен това тя се е захванала с благородната кауза да обучава деца на красив поглед върху живота с различните уъркшопове, които организира.

Златина Гочева е дамата, която майстори обици, пръстени, гривни и колиета от часовникови механизми, а който ги сложи със сигурност ще бъде в крак с времето по отношение на визията си.

Всичко показано на "Простор" ще може да бъде закупено на място от щандовете на марките изложители.

"Тази година "Простор" ще даде рамо и на най-младите творци на мода в България. За целта сме подготвили отделни щандове на ученици от професионалните училища по облекло и студенти от Националната художествена академия, Нов български университет и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", сподели Александър Гергинов, който е един от съорганизаторите на "Простор" и дизайнер в "Ham&Eggs".

* Вижте галерията ни със снимки от колекциите на повечето дизайнери, които ще присъстват на "Простор" ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти