Дамски чанти за големи кучета

Дамски чанти за големи кучета
Снимка: Thinkstock

Парис Хилтън, Джесика Алба и Ева Лонгория са само част от звездните дами, които имат интересния навик да носят кученцата си под ръка или в дамска чанта.

Елизабет Тейлър още преди години се появяваше, гушнала кученцето си под мишница, а в днешно време чантите за кучета отдавна са се наложили като аксесоар.

Сега от "Harvey Nichols" са решили да пуснат на пазара специална серия дамски чанти, но този път предназначени за по-едри домашни любимци.

Не само дребничките и декоративни породи ще могат да бъдат пренасяни в чанта от стопанките си. Тази възможност ще имат и по-едрите кучета като булдог и бултериер.

Друг въпрос е как изобщо една жена ще може да носи на ръка чанта, в която има над 10-килограмово куче.

Производителите не са се замислили особено много за това, но пък предлагат голямо разнообразие от модели и цветове на чанти от естествена кожа за всички стопани на четириноги джавкащи същества, които искат да пренасят любимеца си в чанта.

Модният гигант "Gucci" пък е решил да заложи на екополитика и вече предлага някои от най-купуваните си модели чанти със специален паспорт, в които е описана точната история на живота на добитъка, от който е направена чантата.

Това цели да се покаже на купувача, че животното се е родило във ферма, имало е своят нормален живот и след смъртта му кожата е била използвана за направата на чанта.

Как точно се гарантира, че събитията са протекли точно по този начин, не може да се каже, но съпругата на Колин Фърт – Ливия, която е ориентирана към грижа за околната среда и животните, твърди, че именно това е бъдещето на модната индустрия.

Производителите трябва да гарантират, че насилие над животните не е имало. Преди време природозащитници обвиниха Виктория Бекъм, че произвежда красивите си и скъпи чанти от крокодили, убити по жесток начин. На това обвинение тя отговори, че купува суровината за аксесоарите си от ферми за влечуги, които професионално се занимават с развъждането на животните и не може да се твърди за липса на хуманност.

Кой реално е прав в тези ситуации – природозащитниците или производителите и модните компании, няма как да се каже със сигурност, но от "Gucci" поне се стараят да успокоят съвестта на купувачите на чантите им от естествена кожа, че не са направени от брутално убити бебета животни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти