Кажи ми как спиш, за да ти кажа каква връзка имаш

Кажи ми как спиш, за да ти кажа каква връзка имаш
Снимка: Thinkstock

Позицията на тялото по време на сън с партньора/партньорката ви разкрива тайни за качеството на вашата връзка, показва ново британско проучване.

Учените са анкетирали повече от 1000 души за предпочитаната позиция на спане през нощта. Участниците също така е трябвало да оценят качеството на връзката си в момента.

"Една от най-значимите разлики се крие в допира", казва Ричард Уайзман, преподавател по психология и ръководител на изследването в университета в Хертфордшър, Великобритания.

94% от двойките, които прекарват нощта в контакт помежду си, са щастливи във връзката си. 68% от хората, които не докосват партньора си по време на сън, не изпитват щастие от отношенията си с него или нея.

42% от двойките споделят, че спят гръб в гръб, 31 на сто - в една и съща посока, а 4% - лице в лице. 12 на сто от двойките прекарват нощта на разстояние по-малко от 2 сантиметра, а 2% спят на повече от 50 сантиметра един от друг.

Резултатите от анкетата показват, че екстровертните хора предпочитат да прекарват нощта по-близо до партньора си, а креативните спят на лявата си страна.

Прочетете още:

Важните неща за връзката ви

Кога и как да сложим край на връзката с човека до нас?

Забравете бързо бившия

Основни правила за щастливи отношения

Прощално писмо до голямата, (не)подходяща любов

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти